Yangın Kapısı Modelleri Fiyatları
Yangın Kapısı Modelleri Fiyatları
Blog Article
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Fakat bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda birlik yangın çıkışı ve yangın merdiveni kuruluşlması ıztırari olarak kabul edilmektedir.
Türkiye’de domestik yönetmeliklere nazaran ne yapılarda yangın bapsı kullanmak zorunludur bakacak olursak;
Kanatlar süresince münasip yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı dâhilin dayak plakaları mevcuttur.
; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile yapı dâhili veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, tabii afet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da bina dâhili merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm yangın kapısı ve 300x400 mm'dir.
Hassaten, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendi kendine kendiliğinden olarak kapanarak eminği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın bapları yangınların çoğunda önemli bir ilk müdafaa hattıdır ama önemli savsaklama alanı olmaya devam etmektedir.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunduğu standartlar çizelgesine bakarak yangın merdiveni yapım etmek ve montajını yapmak binaların yangından korunması ciğerin elzemdir.
Yangın Kapısı Kolu aşağı tamam itilerek bapnın kolay açılmasını sağlayan Panik Kısım mimarisında kullanılır. Yangın Çıkış Kapısı Muhatara simultane ihtiyaç duyulan bu aparat olabildiğince işlevsel ve düzgün olmalıdır.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mürtefi direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin mutasavvertır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kesilme sayısı 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde kök olarak yangı merdiveni bulunması gereken yapılar yangın kapısı şöyle sıralanmaktadır:
Yama Mekanizması: Yangın bapları, yangın esnasında her daim kapalı tutulmalıdır. Bir kapı yaklaşan veya yaylı menteşe bunu sağlar.